Mai intai am batut albusurile cu mixerul, la inceput la viteza mica iar dupa un minut am crescut viteza, iar dupa inca 1 minut am adaugat 200 g de zahar continuand sa mixez pana cand spuma s-a intarit.
Peste spuma de albusuri am turnat 5 linguri de faina si am amestecat prin rasturnare, de sus in jos. Apoi am pus macul si cocosul, cacaua si am amestecat din nou.
Am turnat tot amestecul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (se poate pune si in hartie de copt) si am lasat-o la cuptor pana cand a trecut testul scobitorii.
Am lasat blatul sa se raceasca si am facut crema. Intr-o cratita mica am amestecat galbenusurile cu 100 g zahar si o jumatate de esenta de vanilie, dupa care am turnat laptele.
Am presarat 3 linguri de faina si am amestecat continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Am asezat apoi cratita pe baie de abur amestecand continuu, pana cand crema s-a ingrosat.
Pana cand crema de oua s-a racit, am frecat unutul cu mixerul ca sa devina spumos. Am pus apoi cate putin din crema de oua in untul frecat, amestecand cu mixerul, pana cand am obtinut o crema spumoasa.
Taiem blatul in 2, si am inpartit crema in doua parti
o parte in mijloc o parte deasupra si dupa aia un strat generos de ciocolata razuita
Eu am folosit o forma rotunda dar se pote folosi si patrata ,sper sa va placa
Pofta Buna !!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise