PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina
  • 200 g seminte de mac macinate
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 100g zahar
  • 100g unt
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie si o lingurita de suc de lamaie
  • fructe (prune si piersici)desfacute in doua si pudrate cu zahar

Mod de preparare

Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos se adauga galbenusurile pe rand frecand in continuare, se aduaga praful de copt dizolvat in putin suc de lamaie, coaja de lamaie si faina, se amesteca bine toate si din compozitia rezultata se opreste o bucata de aluat de marimea unui mar( se pune in frigider) .Restul de compozitie se amesteca cu macul fiert si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava unsa si infainata si se aseaza fructele cu partea bombata in jos, deasupra se rade aluatul pastrat in figider la care se mai adauga putina faina sa fie mai ferm. Se introduce in cuptorul incins bine si se coace 40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise