Prajitura cu mac si nuca de cocos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 8 oua,400g zahar,200g nuca cocos,200g.mac,1 praf de copt, 2 vanilii,100g. faina.
  • crema:300ml.lapte,4 vanilii,100gr.faina,1pachet margarina RAMA ,1 pachet biscuiti de vanilie,piknic insiropati in
  • sirop de apa cu zahar si esenta de rom.
  • glazura:400g fineti si 1\\3 unt
  • ornat:bombonele,stelute....

Mod de preparare

Blat:sepri galbenusurile de albusuri.bati albusurile spuma,adaugi zaharul si bati in continuare pina iese ca la bazele dupa care adaugi galbenusurile pe rind,nuca de cocos,macul, praful de copt stins cu lamiie si faina amestecind de sus in jos foarte incet.compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie .tava se baga la cuptorul incalzit. cit se coace blatul pregatesti crema:pui intr-o cratita 300ml. lapte 4 vanilii 1 pachet margarina rama si le pui pe foc .dupa ce s-a topit margarina adaugi faina si amesteci in continu sa nu se faca cocoloase pina se face ca o ciulama. aceasta crema se intinde peste blatul racit,peste crema se aseaza biscuiti isiropati putin,iar peste biscuiti se intinde fineti frecat cu unt.se poate orna cu bombonele colorate sau stelute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise