Prajitura cu mar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 10 oua ,10 linguri zahar ,10 linguri faina ,1 praf de copt ,2 linguri de ulei
  • Mere :6 mere medi ,3 linguri de zahar ,2 linguri scortisoara 50 gr unt
  • Decor : 300 ml frisca

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si se taie cubulete se pune intr-o tava se presara zaharul si scortisoara si untul taiat cubulete se da la cuptor pina se inmoaie putin ,intre timp preparam piscotul.

Ouale se separa de galbenus ,se bate spuma si se adauga zaharul putin cite putin. Apoi, galbenusul frecat cu ulei si la final faina amestecata cu praful de copt. Se scoate tava cu mere din cuptor si se rastoarna aluatul peste ele si se introduce inapoi in cuptor pentru 35 de minute. Cind este gata se da la racit. Intre timp batem frisca lichida si cind este gata racita prajitura o imbracam cu frisca si este gata de servit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise