Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • rulada:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina ,
  • o lingura de ulei,
  • 3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
  • blat prajitura (forma circulara cu diam =22 cm)
  • 3 oua ,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de zahar,
  • un praf de sare,
  • 100 g miez maruntit de nuca
  • crema:
  • 250 g mascarpone ,
  • 4-5 plicuri de zahar vanilat
  • krantzul de nuca:
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit,
  • 150 g zahar brun,
  • un ou.

Mod de preparare

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem,se ruleaza strans si se da la rece.

Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei,la final adaugand si nuca maruntita fin.Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil ,tapetata cu hartie pentru copt,cca 20-25 minute la foc domol.Se scoate blatul din tava ,se indeparteaza hartia pentru copt ,se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.

Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat,pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.

Se monteaza in forma circulara in care am copt,prima parte de blat.Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire.Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat,presam usor si deasupra intindem cu o spatula,uniform,crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal,de seara pana a 2 a zi.

Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu,turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc.Adaugam oul batut spuma,amestecand continuu si repede ,pana obtinem un amestec omogen,cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii,se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise