Prajitura cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 2 cani de faina
  • 1 cana zahar
  • 200 g margarina sau unt
  • 1 ou
  • sare
  • lapte, smantana
  • 15 g drojdie
  • Pt. umplutura cu mere:
  • 1 kg jumate de mere
  • 5 linguri de zahar
  • 1 para mare
  • pt. decor:
  • 50 g migdale feliute
  • 1 ou

Mod de preparare

Amestecam faina cu sarea, zaharul si margarina, adaugam oul, drojdia inmuiata in putin lapte cu zahar si framantam adaugand putina smantana, daca e necesar mai adaugam faina. Lasam putin sa dospeasca.

Intre timp razuim merele, le stoarcem, amestecam cu zahar.

Aluatul il impartim in doua parti. O parte o intindem cu sucitorul si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Punem peste merele razuite, taiem o para feliute cat mai subtiri si punem peste mere (se poate si fara. Cealalta parte a aluatului o sucim si taiem felii din care facem un grilaj peste mere. Ungem prajitura deasupra cu un ou batut cu o lingura de zahar si presaram migdale.

Punem la cuptor cam 35 de minute la foc mediu.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise