Prajitura cu mere crocanta

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • *pt crusta
  • 65g faina
  • 50g zahar alb
  • 50g zahar brun (demerara)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf sare
  • 80g unt taiat cubulete
  • 50 g nuci maruntite
  • 30g fulgi ovaz
  • *pt umplutura
  • 1.2kg mere tari pt placinta taiate in felii de cca.3cm grosime
  • 1 ceasca afine sau zmeura (optional)
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita coaja lamaie
  • 40g zahar

Mod de preparare

*Crusta: se pun ingredientele in blender si se mixeaza pana amestecul capata aspect de firimituri si nu mai sunt vizibile bucati mari de unt (puteti face aceasta si cu o furculita sau cu degetele).

*Umplutura: se amesteca merele cu zaharul, zeama si coaja de lamaie, apoi se pun in forma de copt unsa cu unt.Se acopera in mod egal cu amestecul pt crusta si se da la cuptor cam 30-40 de minute( crusta devine maronie).

Dupa ce e gata mai lasati-o in cuptor 30 min (usa cuptorului intredeschisa).

Serviti calda cu smantana sau inghetata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise