Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină;
  • - 125 g unt rece (cât mai gras);
  • - 80 g zahăr pudră;
  • - 3 gălbenușuri de ou;
  • - 3 linguri de apă rece;
  • Strat de mere
  • - 6 mere medii (eu am combinat roșii cu verzi)
  • - scorțișoară măcinată;
  • - 30 g unt;
  • - 2 linguri zahăr pudră;
  • Crema de mascarpone;
  • - 200 g mascarpone;
  • - 200 ml smanatana dulce (sau frișcă nebătută);
  • - o lămâie (folosiți și coaja)
  • - 1 lingură zahăr pudră;

Mod de preparare

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;

- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;

- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;

- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;

- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;

- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;

- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;

- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.

- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;

- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Crema de mascarpone la rece

- Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;

- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;

- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;

- Dați la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise