Prajitura cu mere si stafide

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua,200 g zahar pudra,un pachet de unt sau margarina(250g)esenta de vanilie ,1/2 lingurita de scortisoara,270 g faina,3 lingurite de praf de copt,100 g stafide ,50 g cacaoa,500 g mere
  • Glazura;100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

1.untul sau margarina moale(la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul apoi se adauga cate ou(se aduga urmatorul,numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte),se adauga si esenta apoi faina amestecata cu cacaoa,scortisoara si praful de copt si la urma merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.

2.se unge o tava cu putin ulei,se tapeteaza cu hartie de copt apoi se intinde uniform aluatul.Deasupra se presara pe toata suprafat stafidele inmuiate in apa rece cateva ore inainte de a prepara prajitura.Se da la copt,in cuptorul preincalzit,20 minute,la foc potrivit

3.Se lasa prajitura sa se raceasca apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marin.Se mai lasa la rece o ora ,sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise