Prajitura cu mere(un fel de apple pie,arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Prajitura aceasta,am invatat-o,de la televizor.
  • Pentru aluat
  • -380 g de faina
  • -185 g margarina
  • -110 g de zahar pudra
  • -2 oua mici(90-100 g)
  • -coaja de la 1 lamiie
  • Pentru umplutura
  • -100-115 g de nuci tocate,nu macinate
  • -80 g unt
  • -140 g de zahar tos
  • -5-6 mere
  • -scortisoara si cuisoare,dupa gust;ambele pudra
  • Pentru uns:4-5 linguri de gem de caise.

Mod de preparare

Pentru cantitatea asta,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.

Pentru aluat,se amesteca margarina(moale) cu zaharul pudra;se adauga ouale,coaja de lamiie,faina si f.putina apa(de la robinet),cca 1 -2 linguri.

Se framinta,apoi se pune la frigider,pina se face umplutura:untul(80 g) se pune pe foc;cind e topit,se adauga merele(spalate,curatate,taiate in sferturi,apoi fiecare sfert,se taie felii,subtiri).

Se pune,apoi,zaharul.Se lasa totul la foc mediu,amestecind din cind in cind,pina ce zeama ,lasata de mere,se evapora.Apoi,compozitia se ia de pe foc si cind se raceste,putin,se adauga nuci,scortisoara si cuisoare.

Scoatem aluatul de la frigider;3/4 de aluat,se intinde(cu mina),intr-o tava,neunsa;aluatul se intinde,si pe marginile tavii(vezi poza),cam de 3 cm inaltime;peste aluat,se intinde gemul de caise,apoi,se pune umplutura.Se uniformizeaza,apoi,aluatul ramas(1/4) se intareste cu putina faina si se rade deasupra.

Tava se da la cuptor,la foc mediu(cuptorul se preincalzeste),cam 45 de minute.

Dupa aceea se lasa sa se raceasca,apoi se taie patrate de cca 5 cm.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise