Prajitura cu morcov - Vegan Carrot Cake

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 300 g morcov
  • 300 g faina
  • 2 lgt praf de copt
  • 180 g zahar brun
  • 2 lgt scortisoara pudra
  • 3 lgt cu varf cacao neagra
  • 340 ml apa
  • 6-7 bucati anason stelat
  • Crema
  • 1 banana congelata
  • miezul de la 12 nuci
  • 100 g ananas din compot
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50 g migdale macinate
  • 2 lg cu varf faina de orez expandat
  • 1 lgt miere
  • 1 lg cacao neagra
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lgt miere
  • 2 lgt ulei de palmier/ulei floarea soarelui
  • 1 lgt zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte.

3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face prajitura.

4. Amestecam faina cu praful de copt si cu apa (calduta sau racita) in care a fost infuzat anasonul.

5. Incorporam in compozitie si morcovul cu tot cu zeama lasata, scortisoara, si cacaoa.

6. Punem compozitia intr-o tava (30x25 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor timp de 25 min. Dupa acest timp inchidem flacara si lasam prajitura in cuptor pentru inca 10-20 min.

Crema:

1. Punem in blender banana congelata semi-dezghetata, ananasul din compot si zeama de lamaie, si mixam pana obtinem o pasta. Eu am pus si miezul de nuca tot in blender, dar va sfatuiesc sa il macinati separat, pentru ca au ramas bucati destul de mari care mi-au infundat spritul.

2. Compozitia o punem intr-un vas si incorporam cu ajutorul unei spatule, migdalele macinate, nucile, faina de orez expandat si mierea.

3. Luam deoparte jumatate din compozitie si-i adaugam cacaoa.

Glazura:

1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.

2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si zeama de lamaie.

Asamblare:

1. Taiem marginile prajiturii, apoi o portionam in patrate de 5, 5 cm.

2. Turnam glazura fierbinte pe fiecare bucata in parte.

3. Punem crema alba sau neagra intr-un sprit si ornam fiecare prajiturica. Asta e tot!

Pofta Buna!

Nota!

Faina din orez expandat nu necesita preparare termica.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise