Prajitura cu nuca si bezea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 1 cana nuca taiata
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 300 g nuci macinate
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri cu varf zahar
  • 1 lingura cu varf ness
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul:

Bati albusurile spuma si adaugi treptat 12 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt si faina.

Pui hartie de copt in tava, pui peste tot miezul de nuca taiat si torni compozitia de mai sus. O coci la foc mic (pui si o alta tava dedesupt ca sa nu se arda). Cand e gata o dai la rece (se face testul cu scobitoarea).

Crema:

Bati oul, galbenusurile, zaharul si ness-ul pe foc mic (intr-un ceaunel ca sa nu se arda sau pe baie de aburi). Cand s-a ingosat se adauga Rama Maestro si miezul de nuca.

Se intinde crema peste blatul copt si racit.

Glazura:

Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui pe baie de aburi si mai amesteci un timp pana sclipeste. Cand e gata se intinde peste crema cu un cutit lat sau o spatula.

Deasupra se rade ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise