Prajitura cu nuca si bezea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri faina
  • 1 cana nuca taiata
  • Crema:
  • 1 pachet unt
  • 300 g nuci macinate
  • 1 ou intreg
  • 3 galbenusuri
  • 7 linguri cu varf zahar
  • 1 lingura cu varf ness
  • Glazura:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul:

Bati albusurile spuma si adaugi treptat 12 linguri de zahar, apoi galbenusurile, praful de copt si faina.

Pui hartie de copt in tava, pui peste tot miezul de nuca taiat si torni compozitia de mai sus. O coci la foc mic (pui si o alta tava dedesupt ca sa nu se arda). Cand e gata o dai la rece (se face testul cu scobitoarea).

Crema:

Bati oul, galbenusurile, zaharul si ness-ul pe foc mic (intr-un ceaunel ca sa nu se arda sau pe baie de aburi). Cand s-a ingosat se adauga Rama Maestro si miezul de nuca.

Se intinde crema peste blatul copt si racit.

Glazura:

Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui pe baie de aburi si mai amesteci un timp pana sclipeste. Cand e gata se intinde peste crema cu un cutit lat sau o spatula.

Deasupra se rade ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise