Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 linguri faina alba
  • 100 g unt
  • 250 g mascarpone
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • Pt. ornat:
  • 2-3 linguri nuca macinata
  • 1-2 linguri nesquik

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.

Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine, apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie.

Se intinde crema peste blat, se niveleaza, iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise