Prajitura cu nuca si crema de cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10-11 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic cappucino
  • bombonele pentru ornat

Mod de preparare

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.

Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.

Adaugam faina in ploaie.

Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.

Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.

Crema:

Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.

Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert.

Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.

Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.

Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.

Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.

Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.

Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.

Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise