Prajitura cu nuca si crema de cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10-11 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 13 linguri zahar
  • 5-6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr miez de nuca
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 120 gr unt
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic cappucino
  • bombonele pentru ornat

Mod de preparare

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta unei bezele.

Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.

Adaugam faina in ploaie.

Miezul de nuca il taiem bucatele, il adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu o paleta de silicon de sus in jos.

Ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam la copt 20-25 de minute.

Cand este gata stingem focul la cuptor, intredeschidem usor usa si il lasam acolo pana se raceste complet.

Crema:

Intr-un bol amestecam cacaoa, amidonul, zaharul si putin lapte.

Le invartim bine sa nu se formeze cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert.

Cand da in clocot, turnam amestecul cu amidon, dam focul la mai mic si lasam sa se ingroase ca o budinca.

Tragem crema de pe foc, aromatizam cu esenta de vanilie, punem o folie deasupra si lasam sa se raceasca.

Untul il mixam cu 2-3 linguri zahar pudra, apoi adaugam cate putin din crema de cacao rece si amestecam continuu.

Indepartam hartia de copt de pe blat, iar blatul il punem inapoi in tava in care l-am copt.

Preparam un cappucino si cu acesta insiropam blatul.

Deasupra punem crema si o nivelam cu o paleta.

Decoram cu bombonele sau cu ce mai doriti.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise