Prajitura cu nuca,visine si crema de cafea

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foaie:250 gr faina 140 gr untura, 70 gr zahar,1ou,1plic praf de copt,smantana cat cuprinde
  • Blat : 6 oua ,250 gr zahar, 200 gr nuci macinate ,3 ling faina.
  • Crema: 100 ml cafea naturala, 150 gr zahar si 2 ling cacao, 3 galbenuse,150 gr zahar praf, bombonele decorative.

Mod de preparare

Se face o foaie care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.

Se face un blat din 6 oua ,250 gr zahar, 200 gr nuci macinate ,3 ling faina se toarna peste visine si se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.

100 ml cafea naturala se fierbe cu150 gr zahar si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu 3 galbenuse si 150 gr zahar praf si la urma 1 rama sau unt.

Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise