Descopera reteta unei prajituri fine cu nuci, crema caramel si ciocolata alba. Un desert de casa delicios, perfect pentru sarbatori sau ocazii speciale.
Daca esti in cautarea unui desert cu adevarat special, aceasta prajitura cu nuci si crema de caramel este alegerea ideala. Blatul aerat din albusuri si nuca, acoperit cu ciocolata alba si completat de o crema bogata, transforma reteta intr-un deliciu festiv. Este perfecta pentru mesele de sarbatoare, dar si pentru momentele cand vrei sa-ti rasfeti familia.
Incearca si alte deserturi rafinate:
Prajitura Alba ca Zapada – reteta clasica
Tort cu crema de ciocolata si rom
Tort Dobos
Bate albusurile spuma cu zaharul adaugat treptat, pana obtii o bezea ferma.
Incorporeaza usor, cu o spatula, nuca macinata, faina cernuta si praful de copt.
Toarna compozitia in tava (25x35 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Imediat ce scoti blatul din cuptor, rade deasupra ciocolata alba si lasa la racit complet.
Crema:
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar (100 g) pana devin o crema spumoasa.
Caramelizeaza restul de zahar (140 g) intr-o craticioara, pana capata o culoare aramie.
Adauga untul si cele 2 linguri de apa peste caramel, amestecand continuu la foc mic pana se dizolva complet caramelul.
Toarna rapid galbenusurile batute, amestecand energic pentru a evita coagularea.
Adauga nuca taiata si continua sa amesteci la foc mic pana cand crema se ingroasa usor (aprox. 3–5 minute).
Ia crema de pe foc, las-o sa se racoreasca 5–10 minute, apoi intinde-o uniform peste blat.
Da prajitura la rece pentru minimum 2 ore inainte de portionare.
Sugestie de servire:
Poti decora cu extra nuci sau fulgi de ciocolata alba. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise