Prajitura cu pere & ghimbir

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente tava 18/ 20 cm:
  • 200 g + 1 lingura unt, topit si racit
  • 175 g zahar
  • 175 g faina cernuta
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 3 oua
  • 3 pere decojite, feliate
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava de 20 cm (de preferat cu fundul detasabil).

Mixati intr-un bol cele 200 g de unt cu zaharul, faina, ghimbirul si ouale.

Puneti compozitia in tava si nivelati.

Aranjati feliile de pere peste prajitura, ungeti cu untul ramas si presarati zaharul brun.

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 g C pentru 35-40 de minute sau pana ce prajitura devine aurie.

Taiati prajitura dupa ce s-a racit (optional, o puteti pudra cu putin zahar pudra).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise