Prajitura cu stafide de post

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 cana faina
  • - 1,5 cana apa rece
  • - 1 cana ulei
  • - 1,5 cana zahar
  • - 1 praf de copt
  • - 2 linguri cacao
  • - 50g stafide
  • - coaja rasa de lamaie,
  • - 1 fiola de esenta de rom,
  • - 1 fiola esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita de otet si se adauga la amestecul initial. In final se adauga aromele, cacao si stafidele, obtinandu-se o crema groasa ca o smantana. Se coace intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina aproximativ 45 minute la 160 grade. Se scoate si se pudreaza cu zahar. Se taie rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise