Prajitura cu struguri

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pentru foi:
  • 3 ouă,
  • 150 ml ulei,
  • 4 linguri miere,
  • 2 linguri de zahăr,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 340 g făină,
  • un plic praf de copt,
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 gălbenuşuri,
  • 4 linguri rase cu făină,
  • 3 linguri zahăr,
  • O linguriţă esenţă de vanilie,
  • 100 g unt,
  • struguri albi, după gust
  • Pentru glazură:
  • 120 g ciocolată neagră,
  • 70 ml lapte,
  • pentru decor:
  • struguri albi, după gust

Mod de preparare

Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate întinde. Se presară făină pe masa de lucru, se împarte aluatul în trei sfere. Se întinde fiecare bucată de aluat în foaie subţirică şi se transferă pe dosul unei tăvi pudrate cu puţină făină. Se coace fiecare foaie la foc mic, 5-7 minute, până se face uşor aurie.

Pentru crema de vanilie: se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă laptele cald în fir subţire, bătând cu un tel, apoi se pun pe foc mic, fierbând până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi vanilia, se amestecă bine şi se lasă la răcit.

Pentru glazură: se încălzeşte laptele într-un ibric, se face focul mic, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele, amestecând bine şi dând de pe foc din când în când, pentru a nu se arde. Se lasă un pic la răcit.

Pentru asamblare şi decor: într-o tavă sau pe un platou mare se aşază prima foaie, peste care se întinde jumătate din cremă, se presară boabe de struguri tăiate în jumătăţi, cărora le-am scos seminţele, apoi a doua foaie, crema rămasă, iar struguri, apoi ultima foaie. Se întinde glazura de ciocolată cu un cuţit sau o spatulă. Pentru un aspect frumos, se decorează cu boabe întregi de struguri. Se dă la frigider până a doua zi, astfel încât foile să se înmoaie.

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 20min (între 5 şi 7 min fiecare foaie)

Porţii: 16

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/prajitura-cu-struguri.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise