Prajitura cu visine&cirese

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 300gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 400gr faina
  • 200gr nuca macinata
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • I lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • Suc de la ½ lamaie
  • 500gr visine
  • 500gr cirese

Mod de preparare

Se spala fructele si li se scot samburii dupa care se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intrun bol se amesteca scortisoara cu 100gr zahar

Se freaca ouale cu 200gr zahar pana devine ca o crema, se adauga treptat uleiul , zaharul vanilat, bicarbonatul stins cu sucul de lamiie si la final se adauga faina. Se amesteca bine totul , dupa care se toarna compozitia ( care curge si este ca un aluat de clatite dar mai gros) intro tava unsa si tapetata cu faina.

Deasupra se asaza fructele astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, peste ele imprastiem amestecul de zahar cu scortisoara si acoperim totul cu nuca macinata.

Se da la cuptor si se coace la foc potrivit timp de 45’.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise