Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 300 g zahar praf
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan visine
  • 70 ml apa minerala

Mod de preparare

Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs.

Se separa albusurile de galbenusuri .

Se amesteca bine de tot galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul.Albusurile se bat spuma.

In compozitia cu galbenuse adaugam pe rand si celelalte ingrediente si mixam bine.Adaugam apoi albusurile amestecand de sus in jos, incet cu o lingura pina intra albusurile in compozitie.

Intr-o tava captusita cu hartie de copt, rasturnam aluatul si deasupra presaram visinele scurse de sirop.Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se coaca pina cind facem proba cu scobitoarea si aceasta iese uscata.

Lasam prajitura in tava sa se raceasca apoi o pudram cu zahar praf si o taiem cum dorim...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise