Prajitura cu visine din borcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 600 g faina
  • 400 ml ulei
  • 1 ceasca lapte sau apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahat vanilat
  • 1 borcan visine fara samburi( pus pe iarna)

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pina isi dubleaza volumul, apoi se adauga treptat uleiul. Se adauga zaharul vanilat si praful de copt apoi laptele si faina cite o lingura, pina se incorporeaza toata.

Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia facuta, amestecind usor.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune 1/2 din coca si se da la cuptorul dinainte incalzit, pina prinde o crusta.

Se imprastie visinele peste coca si se adauga si cealalta 1/2 de coca peste visine. Se coace pina devine prajitura aramie deasupra. Se incearca cu scobitoarea daca este coapta.

Dupa ce s-a copt , prajitura se lasa la racit, apoi se taie si se aseaza pe farfurie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise