Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 2 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 mana miez de nuca

Mod de preparare

Blatul:

Ciocolata o rupem bucatele, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam laptele, esenta, ciocolata topita, praful de copt si faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta in compozitia de mai sus, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, scurgem visinele de sirop, le asezam in tava.

Turnam usor compozitia de blat, o nivelam.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este copt blatul, il scoatem, il lasam sa se raceasca, apoi il intoarcem cu visinele in sus.

Crema:

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si cateva linguri de lapte.

Amestecam bine, punem semintele de la pastaia de vanilie.

Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon.

Fierbem crema, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

O tragem de pe foc cand este gata, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Peste crema rece, punem mascarponele, mixam.

Crema obtinuta o punem peste blat, o nivelam bine.

Miezul de nuca il punem intr-o tigaie si il prajim putin.

Il tocam bucati potrivite, il presaram peste crema.

Dam prajitura la rece macar 2 ore, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise