Prajitura cu visine si zmeura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr faina.
  • 280 gr unt.
  • 280 gr zahar.
  • 6 oua.
  • 1 plic zahar vanilat.
  • 1 pahar zmeura proaspata.
  • 1 kg visine(fiecare pune cum ii place,eu le pun mai dese).

Mod de preparare

Se freaca mai intai untul cu zaharul pana ce obtinem o crema pufoasa ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine la fiecare galbenus in parte.Apoi adaugam faina in ploaie si frecam pana ce devine cremoasa.Adaugam albusurile batute spuma si lasate in frigider cel putin 15 minute.Cand adaugam albusurile mestecam cu o paleta de lemn de jos in sus incet ca sa se incorporeze bine.Se pune foaie pergament intr-o tava, peste care venim cu compozitia rezultata si peste care punem visinile.Apoi o bagam la cuptorul preancins la cel putin 180C.Prajitura se incearca cu o scobitoare, ca sa vedem daca este gata.Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca in cuptor, apoi o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr Oetker si o taiem.Pe deasupra o ornam cu zmeura proaspata.Este o prajitura de sezon foarte racoritoare si buna.Pofta buna !!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise