Prajitura de banane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 125 g unt, frecat bine
  • - 1 ceasca zahar pudra
  • - 2-3 banane mari, zdrobite
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 2 oua
  • - 100 ml smantana
  • - o cana si jumatate de faina
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga ouale si vanilia si la sfarsit bananele si se bate intreg amestecul cu mixerul timp de 2 minute. Se adauga smantana in continut si se mixeaza.

Separat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu dupa care se toarna in amestecul de unt mentionat mai sus.

Se mizeaza tot si se toarna intr-o tava tapetata cu unt topit si faina.

Se coace aproximativ 50 de minute intr-un cuptor incins la 160-180 grade.

Se raceste checul pe un raft de sarma daca este posibil.

Se poate servi cu inghetata de vanilie, glazura de ciocolata sau doar cu glazura de zahar deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise