Prajitura de ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prajitura:
  • 225 gr unt nesarat
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 315 gr faina
  • 65 gr cacao pudra
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele)
  • 50 gr nuca taiata marunt (optional)
  • 245 gr lapte batut
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt nesarat
  • 120 gr frisca lichida
  • 2 linguri rom/ cognac (optional)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C si se unge tava cu unt.

Pentru prajitura, se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia.

Separat, intr-un castron se amesteca faina, pudra de cacao, praful de scortisoara, bicarbonatul si sarea.

Se adauga fulgii de ciocolata si nuca taiata marunt, amestecand bine toate ingredientele.

In compozitia cu unt se adauga alternativ amestecul de faina si laptele batut.

Se toarna compozitia in tava pregatita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 1 ora (dupa care se poate face testul scobitorii).

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele la bain-marie apoi glazura se toarna peste prajitura.

Se lasa 20 de minute sa se intareasca inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise