Prajitura de ciocolata vegana

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 3/4 pahar cacao
  • 1/2 pahar de tahini din susan 100 la suta
  • 1/2 pahar suc de portocala sau lapte de soia sau alt sug de lapte vegan
  • 1 pahar plin de curmale fara samburi -preferabil mari si care au fost muiate putin in apa si scurse
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pahar de pireu de mere
  • 1 lingurita de nes-cafe
  • 1/2 pahar zahar organic sau brun
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingura de otet
  • 1 pahar de apa clocotita
  • ptr glazura
  • 100 gr de ciocolata 60% amara vegana
  • 1 lingura de ulei

Mod de preparare

Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate- faina cu praf de copt, cacao si nes cafe.

In robotul de bucatarie, se amesteca tahini cu curmale, sucul de portocala, esenta de vanilie si pireu de mere si zaharul; se amesteca, treptat se adauga componentele uscate, pana se combina; se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si paharul de apa fierbinte si amestecam bine.

Ungem o tava de copt, preferabil un pyrex si aranjam compozitia in tava.

Incalzim cuptorul la 180 de grade C si lasam sa se coaca pana verificam cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca putin si turnam glazura peste prajitura si lasam sa se raceasca bine si se poate servi.

Glazura: intr-o craticioara se pune ciocolata bucati si lingura de ulei si se topeste la bain-marie sau in cuptorul cu microunde, unde se amesteca bine si se toarna peste prajitura.

Eu n-am gasit ciocolata vegana, asa ca am presarat cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise