Prajitura de gris cu coaja de portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 l lapte degresat,
  • 50 g gris fin,
  • coaja rasa de la 1 portocala,
  • 2 oua,
  • 3 linguri rase zahar pudra.

Mod de preparare

Puneti la fiert laptele impreuna cu coaja de portocala, adaugati grisul in ploaie si lasati-l sa clocoteasca incet, amestecand intruna pana ce se ingroasa (aproximativ 15 minute). Luati-l de pe foc si incorporati ouale si zaharul pudra.

Clatiti cu apa rece 6 boluri mici termorezistente si fara sa le stergeti turnati in ele grisul fiert.

Incingeti cuptorul si puneti grisul sa fiarba pe baie de apa, pana ce se incheaga. (Aproximativ 25 de minute.) Serviti-l caldut, pudrat - eventual - cu putin zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise