Prajitura de post

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere mijlocii
  • 1 cana de zahar
  • 3/4 cana ulei
  • 1 cana nuci macinate
  • 3 cani faina (aerata, nu indesata)
  • scortisoare, vanilie, un praf de sare
  • 3 varfuri de lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

Mod de preparare

Radeti merele ca pentru placinta. Adaugati zaharul si nuca si lasati sa stea o ora.

Adaugati apoi uleiul si aromele, iar in final faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu.

Omogenizati si turnati in tava unsa.

Se coace o ora la foc mic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise