Prajitura desteapta si mai desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 9 oua
  • 9 lg faina
  • 9 lg zahar (dat prin rasnita)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.)

Galbenusurile, zaharul si vanilia se amesteca bine apoi se pune faina si treptat laptele sa nu se faca cocoloase.

In final se amesteca cu albusurile batute spuma.

Se unge o tava cu unt si se toarna compozitia ,apoi se da la cuptor pentru 60-80 minute la 140-150 grade(sau la foc minim).

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin, se taie si se mananca cu o poftaaaaaaaaaaaaaa

Optional poti sa-i adaugi glazura preferata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise