Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • esenta punch
  • sare

Mod de preparare

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom.

Albusurile cu un strop de sare le mixam bine pina se fac spuma.

Separat amestecam faina cernuta cu praful de copt si o punem lingura cu lingura peste albusuri amestecand cu grija cu o spatula de sus in jos. Adaugam coaja si sucul de lamiae si incet incet uleiul ( ca la maioneza) si restul de faina.

Rahatul , pe care l-am taiat cubulete ,il adaugam la compozitie ,impreuna cu stafidele scurse de apa si visinele fara samburi , pe care le-am pus pe iarna.Amestecam usor ingredientele in albusuri , aromatizam cu esenta de punch .

In vasul aparatului Multicooker Philips punem hartie de copt , unsa cu unt si la mijloc un bol mic de ceramica , iar imprejurul lui punem compozitia rezultata.

In MENU electionam programul BAKE la temperature de 150 de grade , pentru 45 de minute.

Inchidem capaculm apasam START si lasam aparatul sa-si faca programul.

Cand este gata, scoatem din prize si lasam prajitura sa se raceasca in vas, apoi o asezam pe un platou, scoatem bolul de ceramica si pudram guguluful cu zahar pudra.

Ornam deasupra , dupa preferinta.

Am pus putina hartie de copt in vasul aparatului pentru ca am folosit acel bol mic de ceramica si astfel am fost sigura ca nu se zgarie vasul. Prajitura s-a copt minunat la 150 de grade.

Este singurul program la care trebuie setata temperatura....sa nu uitati !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise