Prajitura Eva

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -140 gr zahar
  • -jumate plic praf de copt
  • -140 gr nuci macinate(in prealabil au fost prajite si apoi macinate)
  • -1 lingura jumate faina
  • Crema:
  • -200 gr unt
  • -250 gr zahar pudra
  • -50 gr nuci prajite si macinate
  • -3-4 linguri cafea neindulcita (fiarta)
  • Glazura:
  • -jumatate tabla ciocolata menaj
  • -70 g unt

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri.Cele 6 albusuri de bat cu 140 gr de zahar si se adauga apoi cele 6 galbenusuri,jumatate plic praf de copt,140 gr nuci macintate si 1 lingura jumate faina.Se aseaza compozitia intr-o tava cu hartie de copt.Se pune la copt.

Crema:

200 gr unt se amesteca cu 250 gr zahar pudra.Se freaca pana se formeaza o spuma.Se adauga treptat 50 gr numa macinata si 3-4 linguri de cafea.

Glazura:

Ciocolata de menaj se topeste si se adauga 50 gr de unt.Se amesteca pana incepe sa se ingroase.Se lasa putin la racit.

La final se va aseaza peste blatul copt,crema iar la sfarsit glazura care se lasa la racit putin.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise