Prajitura Fanta

Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina de grau
  • 7 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri mari de cacao
  • Ingrediente pentru crema:
  • 1 kg branza de vaci dulce
  • 200 gr unt, grasime 85%
  • 300 gr smantana, grasime 30% .(am folosit si smantana deoarece branza de vaci este facuta in casa si este sub forma de perle, cu continut scazut de umiditate)
  • 300 gr zahar
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 800 ml suc fanta de portocale
  • 4 l zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru blat:

Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.

Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este copt, se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.

Mod de preparare pentru crema:

Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.

Mod de preparare pentru glazura:

Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece. Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.

Sa aveti pofta, dragilor!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise