Prajitura fina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albuse
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • o margarina pentru prajituri
  • o lingurita esenta de migdale
  • Grilaj:
  • 100 g nuca taiata si prajita in cuptor
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Blat:

Se bat spuma albusele. Cand este tare spuma se adauga zaharul - pe rand, batandu-se continuu. Se amesteca nuca cu faina, iar apoi se adauga in ploaie la spuma.

Crema:

Se fierb la foc mic, pana se ingroasa galbenusurile amestecate cu zahar, lapte si faina. Dupa racire se adauga la un pachet de rama si o lingurita de migdale.

Grilaj:

Nuca taiata si prajita in cuptor se amesteca cu zahar si se pune pe aragaz amestecandu-se continuu. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se rastoarna compozitia pe o farfurie uda. Rece se sfarma cu masina de tocat carne si se presara peste crema.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise