Prajitura foaie peste foaie ca la mama acasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 3 foi:
  • * 7 linguri de ulei
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de lapte
  • * 2 ou
  • * 2 pliculete de amoniac stins cu otet sau lamaie
  • * faina cat cuprinde(cca 600g)
  • Pentru crema:
  • * 500 ml de lapte
  • * 10 linguri de faina
  • * 7 linguri de cacao
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri de margarina (sau unt)
  • esente dupa preferinte (eu ador coaja de portocala,lamaie)

Mod de preparare

Aceasta reteta am invatat-o de la mama mea sub numele de ”foietaj”, un desert pe care oricine il poate prepara cu usurinta fiind foarte potrivit daca dorim sa avem ceva dulce in casa, fie pentru musafiri sau doar pentru noi si familia noastra.

Prima data se pregatesc foile.

Eu obisnuiesc sa sting amoniacul in lapte fierbinte la care adaug zaharul,uleiul,ouale si se framanta cu faina pana obtin un aluat elastic, un pic sfaramicios.

Se imparte in trei parti egale si se intind apoi foi de dimensiunea tavii de aragaz. Tava se intoarce cu fundul in sus si se pune faina, se aseaza foaia si se da la cuptor. Timpul de coacere este mic si iti poti da seama cand s-a copt dupa marginile usor maronii. Se scot si se pun una peste alta.

Pentru crema se amesteca laptele,zaharul,faina si cacaua intr-o cratita si se aseaza pe foc mic amestecand continuu iar cand devine o budinca mai groasa se ia de pe foc si se incorporeaza cu margarina. Se imparte in doua parti egale si se pune intre cele trei foi.

Se lasa la frigider cateva ore pana cand foile isi trag din crema laptele si se inmoaie.

Astept feedback-ul vostru.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise