Prajitura Gabi cu zahar ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi:
  • o cescuta de lapte sau smantana
  • o cescuta cu zahar
  • o jumatate cescuta cu ulei
  • o jumatate cescuta unt sau margarina
  • o jumatate lingurita de bicarbonat stins cu lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 250 g. zahar
  • 2 linguri de faina
  • un l lapte
  • 100 g. unt
  • arome

Mod de preparare

Foi:

Se face un aluat din toate ingredientele, se separa in 6 si se fac foi care se coc pe fundul tavii.

Crema:

Se caramelizeaza 250 g zahar amestecat in prealabil cu 2 linguri faina, se stinge cu laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o smanatana. Dupa ce se raceste se adauga untul.

Se unplu foile, se pune o greutate peste foi, nu prea mare. Se taie dupa cateva ore in portii dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise