Prajitura greceasca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta ,4 oua,1 cana de zahar,1 cana de ulei,200mliaurt,coaja de lamaie,1pachet praf de copt,esenta rom,zahar vanilat.
  • Pentru sirop:6linguri zahar si 3cani de apa

Mod de preparare

Preparare:oualele, zaharul, uleiul, iaurtul, praful de copt stins cu zeama de lamaie si aromele se amesteca cu mixerul intr-un vas mai inalt si larg. Cand s-a omogenizat se iau foile de placinta si se faramiteaza in vas peste celelalte ingrediente si se amesteca bine cu o lingura. Totul se toarna intr-o tava sau orice alta forma neunsa si se lasa la cuptor 45min. Intre timp pregatim siropul din zahar si apa. Se pune la fiert pana da cateva clocote se da de o parte si cand este caldut se pot adauga dupa gust esenta de rom si coaja de lamaie. Cand prajitura s-a rumenit frumos o scoatem si dupa 1min turnam siropul putin cate putin pana se absoarbe toata cantitatea se lasa sa se raceasca se pune la frigider si este delicioasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise