Prajitura in doua blaturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Este o prajitura pe care am inventat-o pe loc cu ce aveam la indemana.
  • Blatul 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esente
  • 1 plic praf de copt
  • Blatul 2:
  • 200ml cafea mai concentrata
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • faina cat sa ingroasa putin compozitia
  • Crema:
  • 1/2 kg prune
  • 4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul 1:

Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se toarna peste albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie faina si praful de copt. Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Blatul 2:

Intr-un recipient amesteca ouale cu cafeaua care intr timp a fost amestecata cu zaharul pana s-a topit, iar la sfarsit se adauga faina. Compozitia o turnam peste prima si bagam totul la cuptor.

Crema:

Taiem prunele marunt si le punem pe foc cu zaharul si lasam sa fiarba pana se leaga.(un fel de gem)

Blaturile le coacem separat iar crema de prune o punem intre ele dupa ce au fost coapte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise