Prajitura lime

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina, 1 lime(lamaie verde)
  • Pentru aluat: 300g faina
  • 3 lingirite de praf de copt
  • 1 plic budinca vanilie
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri rom
  • 4 oua
  • Pentru glazura:
  • 2 lime
  • 200g zahar pudra

Mod de preparare

1.se topeste untul sau margarina si se lasa la racit ,se spala lime cu apa fierbinte si se usuca.Coaja unei lime se rad si se lasa la indemana, apoi se stoarce lime obtinandu-se sucul .

2.Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si continutul plicului de budinca de vanilie , se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, romul ouala, coaja raza sucul de la lime si se adauga untul sau margarina.Se omigenizeaza totul se intinde pe o tava (30 x40 cm unsa si tapetatacu hartie de copt sau faina)dupa ciacere tava se aseaja pe un grilaj si se lasa la racit .

3.Glazura: se spala cele 2 lime cu apa fierbinte si se usuca , se radcojile se storc lime si sucul se amesteca cu zaharul pudra pana devine un sirop gros .Se adauga coaja rasa de lime , se unge prajitura in mod egal si se lasa sa se intareasca

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise