Prajitura pascala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri untura vrac
  • 6 oua
  • 3 pachete branza dulce faina
  • stafide
  • zahar
  • lamaie
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Se pune in vas cele 6 linguri de untura cu 2 oua si 2 linguri de zahar se framanta bine [aluatul are un aspect sfaramicios]. Apoi se pregateste tava, se unge cu untura se tapeteaza cu faina. Se ia aluatul si se aseaza in tava modelandu-l pe toata tava, dupa care se da la cuptor pana se face aluatul maro la culoare 20 min foc potrivit. In acest timp pregatim 3 pachete de branza, esenta de rom, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar se amesteca. Se scoate tava din cuptor si peste blat se pune aceasta compozitie de branza cu stafide, se da iar la cuptor 15 min. In acest timp se face din cele 4 albusuri si 4 linguri de zahar se bate o bezea foarte tare. Se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra aceasta bezea si se da din nou la cuptor pana se face bezeaua maronie. Este foarte aspectoasa si foarte gustoasa

Pofta buna, sa aveti un Paste fericit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise