Prajitura pascala

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri untura vrac
  • 6 oua
  • 3 pachete branza dulce faina
  • stafide
  • zahar
  • lamaie
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Se pune in vas cele 6 linguri de untura cu 2 oua si 2 linguri de zahar se framanta bine [aluatul are un aspect sfaramicios]. Apoi se pregateste tava, se unge cu untura se tapeteaza cu faina. Se ia aluatul si se aseaza in tava modelandu-l pe toata tava, dupa care se da la cuptor pana se face aluatul maro la culoare 20 min foc potrivit. In acest timp pregatim 3 pachete de branza, esenta de rom, 4 galbenusuri, 4 linguri de zahar se amesteca. Se scoate tava din cuptor si peste blat se pune aceasta compozitie de branza cu stafide, se da iar la cuptor 15 min. In acest timp se face din cele 4 albusuri si 4 linguri de zahar se bate o bezea foarte tare. Se scoate tava din cuptor si se intinde deasupra aceasta bezea si se da din nou la cuptor pana se face bezeaua maronie. Este foarte aspectoasa si foarte gustoasa

Pofta buna, sa aveti un Paste fericit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise