Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasa

Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de mascarpone si capsuni proaspete. Perfect pentru orice moment de rasfat!

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 21 bucati piscoturi (3 randuri x 7 bucati)
  • 500 g capsuni proaspete (pentru strat si decor)
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca lichida 36% grasime
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml lapte (pentru insiroparea piscoturilor)
  • 1-2 linguri de lichior sau sirop (pentru lapte) - optional

Mod de preparare

Pregateste crema:

Intr-un bol mare, mixeaza mascarponele impreuna cu frisca lichida, zaharul pudra si esenta de vanilie pana se omogenizeaza si devine o crema fina.

Pregateste capsunile:

Spala si taie capsunile felii subtiri pentru stratul dintre piscoturi.
Lasa cateva capsuni intregi pentru decor.
Asambleaza prajitura:

Inmoaie piscoturile pe rand in laptele simplu sau aromatizat (nu le lasa prea mult, ca sa nu se inmoaie excesiv). Poti folosi pentru insiropat si sirop de capsuni, de vanilie sau orice alt sirop preferi.
Asaza un strat de 7 piscoturi intr-o tava sau pe un platou dreptunghiular.
Adauga crema si capsunile:

Intinde un strat uniform de crema peste piscoturi, apoi asaza un strat de felii de capsuni.
Repeta procesul pentru celelalte doua randuri de piscoturi, alternand crema si capsunile.
Finalizarea si decorul:

Termina prajitura cu un strat de crema.
Decoreaza suprafata cu capsuni intregi si felii de capsuni. Poti folosi si un pos pentru a crea modele din crema.
Racire:

Acopera prajitura si las-o la frigider pentru cel putin 4 ore (ideal peste noapte) pentru ca aromele sa se intrepatrunda si piscoturile sa se inmoaie perfect.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu afine, prajitura cu iaurt si piersici sau prajitura fara coacere, Duo zmeura. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise