Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.
Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.
Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa
Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare.
Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.
Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.
Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.
Puneti la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.
Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise