Prajitura rustica cu gem

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 230 gr unt
  • 16 linguri zahar
  • faina cat cuprinde(in jur de 400g)
  • 4 lingurite coaja de portocale
  • 1 esenta de vanilie, rom
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 ou
  • Umplutura:
  • 500 gr gem (al meu este de capsuni)
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie

Mod de preparare

Untul si zaharul se mixeaza bine, se alifiaza cat de cat.

Se adauga oul si esenta de vanilie, rom si se mai mixeaza pana ce se omogenizeaza si compozitia devine pufoasa.

Separat intr-un bol se amesteca sarea cu praful de copt, faina si coaja de portocale.

Si se adauga treptat la compozitia de unt si ou amestecand bine cu o spatula. Aluatul rezultat va fi unul consistent si sfaramicios.

Din acest aluat se pune deoparte 1/3, iar restul se preseaza intr-o tava unsa cu unt in prealabil.

Intr-un vas se omogenizeaza gemul, zeama si coaja de lamaie.

Si se toarna peste crusta din tava, nivelandu-l bine.

Peste acest strat de gem se faramiteaza restul de aluat(se da prin razatoarea mare). Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic, timp de 30-40 min sau pana cand a capatat o culoare rumena.

Se lasa sa se raceasca complet dupa care se taie in forma dorita.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise