Prajitura simpla cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • - 2 cani cu mere rase
  • - 2 cani zahar
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • Glazura:
  • - 1/2 pachet unt sau margarina
  • - 3 linguri apa
  • - 2-3 linguri cacao

Mod de preparare

Se rad merele pe razatoarea mare,se umplu 2 cani mai indesate.Se amesteca cu doua cani de zahar si se lasa asa o ora,amestecandu-se din cand in cand in ele,timp in care ele isi vor lasa sucul.Apoi se adauga faina si praful de copt stins.Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.Dupa coacere se lasa in tava,se inteapa din loc in loc cu furculita si cat e calda,se toarna glazura obtinuta din ingredientele de mai sus,date un clocot pe foc.Se serveste rece.

pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise