Prajitura ungureasca cu mere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 2 oua
  • 250 g marga Rama
  • 20 g drojdie
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 kg mere
  • 150 ml smantana
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 2-3 linguri pesmet

Mod de preparare

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.

Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.

Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.

Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.

Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.

In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.

Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.

Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.

Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise