Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 100 gr malai
  • 300 gr zahar
  • 12 linguri de apa
  • 50 ml lichior de caise
  • 10 caise
  • 1 cana cu zmeura

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar, 6 linguri de apa si lichiorul de caise pana obtinem o pasta.

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor.

Incorporam in compozitie faina.

Turnam compozitia int-o tava unsa sau cu hartie pergament.

Asezam deasupra zmeura si caisele taitate in jumatati cu coaja in jos.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200’C.

Dupa ce s-a copt se pudreaza si se lasa la racit.

Se serveste rece. Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise