Prajitura zebra

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 50 gr cacao
  • 1 lingura margarina (pentru uns tava)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul, se amesteca cu telul, se adauga praful de copt dupa care faina si se bate pana se incorporeaza faina.

Cantitatea obtinuta se imparte in 2, jumatate din compozitie se amesteca cu cacao si inca o lingura de ulei.

Intr-o tava rotunda se unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna in centru straturi succesive din fiecare compozitie .

Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30- 40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise