Prajiturele cu ciocolata si curmale, fara cuptor

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2/3 cana firmituri de biscuiti
  • 1 cana de curmale, tocate
  • 1/2 cana de fructe confiate, cirese, caise
  • 150 g ciocolata menaj, tocata mare
  • 1/4 cana unt
  • 50 g de ciocolata alba

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam firmiturile cu fructele confiate si curmalele. Se topesc ciocolata de menaj si untul in bain-mare. Se ridica de pe foc si se lasa la racit. Se toarna amestecul peste biscuiti si se omogenizeaza. Se rastoarna compozitia pe o folie de plastic si se ruleaza, la fel ca si salamul de biscuiti. Se taie in felii groase. La final, se topeste tot in bain-mare ciocolata alba si se decoreaza prajiturelele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise