Prajiturele cu crema de branza si zmeura

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr faina
  • pentru crema de branza si ornat:
  • 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • zmeura, capsun

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel.

Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite. dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.

Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.

Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.

Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise