Prajiturele moi de ciocolata cu sos de cafea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prajiturelele moi de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr unt, plus pentru uns
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura pudra de cacao
  • un praf de sare
  • Pentru sosul de cafea
  • 1 lingura zahar brun pudra
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri cafea preparata

Mod de preparare

Pentru prajiturelele moi de ciocolata

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.

Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Intre timp bate ouale cu 100 gr zahar brun, vanilia, romul, cacaoa si sarea.Adauga ciocolata si untul topite si amesteca pana la omogenizare.

Unge cu unt 4 vase termorezistenete a cate 150 ml.Tapeteaza-le cu 20 gr zahar brun, inlaturand excesul.Toarna amestecul cu ciocolata in vase si da-le la cuptor 10-12 minute pana cand aluatul s-a intarit la suprafata dar in centru este moale.Lasa prajiturelele sa se raceasca 1 minut apoi intoarce-le pe farfurie si serveste-le cu sosul de cafea.

Pentru sosul de cafea

Amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.

http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise